Trgovina
Vaša košarica

GluteoStop® prehransko dopolnilo

GluteoStop® prehransko dopolnilo-Prehranska dopolnila
Novo Vroče
GluteoStop® prehransko dopolnilo
Gluteostop® je idealno prehransko dopolnilo v obliki mini tabletk..... za vse, ki želijo jesti hrano z nizkim glutenom in napovedati boj skrit..
29.90€
Brez DDV: 27.31€
  • Zaloga: Na zalogi
  • Pakiranje: 90 minitabletk
Gluteostop® je idealno prehransko dopolnilo v obliki mini tabletk...

.. za vse, ki želijo jesti hrano z nizkim glutenom in napovedati boj skritim ostankom glutena v svoji prehrani.

Če poskušate jesti brez glutena, boste pogosto naleteli na situacijo, ko niste prepričani, ali je hrana kontaminirana in ali so v njej še vedno prisotni sledovi glutena . To je priložnost kjer pride do svoje veljave GluteoStop®.

Naj bo ta mali dodatek vaš vsakdanji spremljevalec in naj še naprej zmanjšujte vsebnost glutena v vaših domnevno brezglutenskih živilih! Z vsako mini tabletko GluteoStop® pomagate pri razgradnji glutena!

Kaj je Gluteostop®?

GluteoStop® je prehransko dopolnilo, ki pomaga pri razgradnji glutena in tako funkcionalno podpira dieto brez glutena.

GluteoStop® je prehransko dopolnilo, ki pomaga pri razgradnji glutena in tako funkcionalno podpira dieto brez glutena.

GluteoStop® je zato idealen za vse, ki želijo slediti prehrani brez glutena in se izogniti nenamerni izpostavljenosti glutenu ali sledovom le-tega. študije kažejo, da se lahko celo z deklarirano prehrano brez glutena nenamerni vnos glutena giblje od 150 mg do 400 mg na dan.

Kako GluteoStop® deluje?

Takoj po zaužitju GluteoStop® učinkovito in hitro pomaga pri razgradnji glutena v želodcu v majhne delce.

GluteoStop® vsebuje edinstven encim, imenovan prolil oligopeptidazo (AN-PEP), ki pomaga pri razgradnji verige glutenskih aminokislin (peptide). To preprosto omogoča, da se gluten razgradi. Encim, uporabljen v GluteoStop®, je prvi proteazni encim, za katerega se je izkazalo, da je učinkovit v kliničnih preskušanjih pri ljudeh. Primerjalne študije z drugimi izdelki na trgu so pokazale, da naš encim razcepi gluten veliko bolj učinkovito in skoraj popolnoma razgradi gluten po zelo kratkem času.

Funkcionalne prednosti tabletk GluteoStop®:
- Naš encim deluje optimalno posebej pri zelo kislih pH vrednostih v želodcu.
- Naš encim je odporen na prebavne dejavnosti pepsina, naravno prisotnega encima v želodcu.
- Naš encim razgrajuje večino glutena v želodcu, še preden vstopi v dvanajsternik.

Podrobnosti in navodila za uporabo

Prolil oligopeptidaza je encim, ki razgrajuje gluten. GluteoStop® je sestavljen za funkcionalno podporo razgradnje glutena v nizko glutenski dieti. Ne more nadomestiti brezglutenske diete in ni namenjen zdravljenju ali preprečevanju celiakije, alergije na pšenico ali preobčutljivosti na gluten. GluteoStop® je primeren le za odrasle.

Ime proizvoda: GLUTEOSTOP® - prehransko dopolnilo, ki pomaga pri razgradnji glutena in tako funkcionalno podpira dieto brez glutena.

Neto količina: 90 tabletk (6,3g)

Sestavine: prolil oligopeptidaza 88,3 %, mikrokristalična celuloza, zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid, kalcijeve soli maščobnih kislin.

Sestava 1 tabletka 6 tabletk
Prolil oligopeptidaza 60mg 360mg
(encim) 30.0000 PPI* 180.000 PPI*

*PPI – Protease Picomole International (mera za encimsko aktivnost)

*Priporočen dnevni vnos: navodilo za uporabo in priporočen dnevni odmerek: 1-2 tabletki takoj pred ali z obrokom. Zaužijete lahko do 6 tabletk dnevno. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

GLUTEOSTOP® je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Shranjevanje: na suhem in na sobni temperaturi (do 25°C). Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Rok uporabe: (Uporabno najmanj do konca:) in serijska številka sta odtisnjena na dnu embalaže.

Proizvajalec: EU / Nemčija (ineo Pharma GmbH; Siemensstr. 3, D- 51381 Leverkusen – Nemčija)

Distributer: Martis d.o.o., Kidričeva ul. 12, 2342 Ruše, Slovenija

Gluteostop® je registrirana blagovna znamka podjetja ineo Pharma GmbH

Gluteostop® is a registered trademark of ineo Pharma GmbH

Pogosta vprašanja

1. Kaj je gluten?

Gluten je beljakovina, ki se pojavlja v nekaterih žitih in povečuje njihove lastnosti za peko. Žitarice, kot so pšenica, pira, rž, ječmen, zelena pira in oves, ter vsi izdelki iz njih vsebujejo gluten. Gluten je razlog, da moka iz žitaric med predelavo postane lepljivo testo in je na primer pomembno pri proizvodnji kruha, da se poveča volumen testa in zagotovi skladnost pečenega izdelka. Gluten je protein, ki vsebuje nenavadno veliko količino aminokislinskega prolina in ga je zato težko prebaviti. V gastrointestinalnem traktu ga ni mogoče popolnoma razgraditi, ker potrebni prebavni encimi, tako imenovani prolil oligopeptidaze ali prolil endopeptidaze (PEP), niso prisotni v dovolj visokih koncentracijah v črevesju človeka.

2. Katere vrste neželenih učinkov glutena obstajajo?

Razlikujemo tri vrste intolerance, ki jih povzročajo gluten ali žita, ki vsebujejo gluten: 
- AVTOIMUNA motnja je znana kot bolezen CELIAKIJA
- ALERGIJA NA ŽITO
- GLUTENSKA ALI ŽITNA OBČUTLJIVOST (znana kot občutljivost na žito, ki ni žitna alergija, občutljivost na žito / občutljivost na gluten, ki ni celiakija (NCGS))

3. Kako lahko ugotovim, ali sem občutljiv na gluten?

Do sedaj občutljivosti glutena ni mogoče diagnosticirati neposredno s posebnimi označevalci ali krvnimi preiskavami. Pomanjkanje zanesljivega biomarkerja, tj. merljivi kazalnik, kot tudi nespecifična narava simptomov omejuje diagnozo na izključitvene pristope. Predvsem je treba izkljuciti alergijo na celiakijo in žito. Da bi to dosegli, se preizkusi prehod na prehrano brez glutena. Če se simptomi bistveno izboljšajo in se poslabšajo takoj, ko se gluten ponovno zaužije, se potrdi občutljivost na gluten / žito.

4. Zakaj ne morem imeti glutena?

Vzroki za intoleranco za gluten so lahko zelo različni. Če je bila predhodna alergija na celiakijo in žito dokončno izključena, je vzrok lahko razlog za občutljivost na gluten, ki ni alergija na žito in ni celiakija. Gluten je protein, ki vsebuje nenavadno veliko količino aminokislinskega prolina in ga je zato težko prebaviti. V gastrointestinalnem traktu ga ni mogoče popolnoma razgraditi, ker potrebni prebavni encimi, tako imenovani prolil oligopeptidaze ali prolil endopeptidaze (PEP), niso prisotni v dovolj visokih koncentracijah v črevesju človeka.

5. Kaj je občutljivost na gluten in kako vem, da trpim zaradi tega?

Občutljivost na gluten in žito je bila opisana že od osemdesetih let prejšnjega stoletja, vendar so rezultati v zadnjih letih le pritegnili več pozornosti. Intoleranca na žita, ki ni alergijska, je intoleranca za določene sestavine žita. Trenutno ni potrjenih sistemov za testiranje občutljivosti na gluten / žita.

Prikaz vseh pogostih vprašanj v zvezi z Gluteostopom

Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje